Kalevan kisojen mestarit valitaan Ruotsi-ottelun joukkueeseen Joensuussa

Suomen joukkue yleisurheilun Ruotsi-otteluun alkaa hahmottua jo torstaina Joensuussa alkavissa Kalevan kisoissa. Joensuussa paikan maaottelujoukkueessa varmistavat Kalevan kisojen mestarit niissä lajeissa, jotka ovat sellaisenaan Ruotsi-ottelun lajiohjelmassa.

– Lopulliset lajikohtaiset urheilijavalinnat ja joukkueeseen valittujen urheilijoiden roolitus määräytyvät lopullisessa valinnassa, joka tehdään 29. elokuuta. Valinta tehdään luonnollisesti parhaan mahdollisen joukkuenäkymän edellyttämällä tavalla, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen.

– Ruotsi-ottelun luonteeseen kuuluu taktikointi ja laskelmointi, joten on mahdollista, että Kalevan kisojenkin mestarit nähdään maaottelussa lopulta eri lajissa kuin Kalevan kisoissa.

Ruotsi-ottelu huipentaa yleisurheilukesän Münchenin EM-kilpailujen jälkeen 3.-4. syyskuuta, kun maaottelu palaa Helsingin Olympiastadionille ensi kertaa sitten vuoden 2014.

– Tavoite on, että Olympiastadionilla kilpailee Ruotsi-ottelussa mahdollisimman iskukykyinen maajoukkue sekä miehissä että naisissa. Joukkueen kokoonpano hahmottuu vähitellen ja rakentuu nyt ensi vaiheessa Kalevan kisojen mestareiden ympärille, Salonen sanoo.