Tapahtuma-aika

Perjantaina 30.8. aikuisten kilpailut alkavat klo 18.30 ja päättyvät n. klo 21.45.

Lauantaina 31.8. aikuisten kilpailut alkavat klo 18 ja päättyvät n. klo 21.45

Portit aukeavat 1,5 tuntia ennen tapahtuman alkua. Suosittelemme saapumaan paikalle hyvissä ajoin n. 1,5-1 h ennen kilpailuiden alkua ruuhkien välttämiseksi.

Nuorten maaottelut kilpaillaan Olympiastadionilla ennen aikuisten kilpailuita. Nuorten maaotteluun on vapaa pääsy ja kilpailuja voi seurata Olympiastadionin A-katsomossa.

Liput

Liput tapahtumaan myy lippu.fi. Liput ovat myynnissä verkkokaupassa koko tapahtuman ajan.

Lippuja myydään lisäksi kisa-torilla. Liput portilta +5-10 €/ päivä.

Kaikilla tapahtumaan saapuvilla tulee olla lippu. 

Avustajat ja esteetön pääsy

Liput pyörätuolipaikoille myydään lippu.fi verkkokaupassa. Ne oikeuttavat pyörätuolipaikan lisäksi myös avustajan sisäänpääsyn. Avustaja ei saa omaa lippua, vaan sisäänpääsy ja kulku tapahtumassa tapahtuvat yhdessä avustettavan kanssa. Valitse lipputyypiksi “Pyörätuoli + saattaja”. 

Esteettömät paikat sijaitsevat takasuoralla D-katsomossa.

Lyhin reitti esteettömään D-katsomoon on itäportilta. Itäportin läheisyydessä on inva saattopaikka Hammarskjöldinkadulla. (kts. Aluekartta)

Lastenrattaat

Stadionille voi tulla lastenrattailla, mutta niiden säilytykselle ei ole varattuna erillistä paikkaa. Rattaat tulee jättää omalla vastuulla sellaiseen paikkaan, jossa ne eivät ole kulkuväylällä. Rattaita ei voi viedä katsomoon.

Jokaisessa Olympiastadionin ulkona sijaitsevissa yleisessä esteettömässä vessassa sijaitsee lastenhoitopiste.

Tapahtumatori

Olympiastadionin edustalla (Oopperan / Töölönlahden puolella) on tapahtumatori, jossa on ohjelmaa perjantaina ja lauantaina.

Tapahtumatorin läheisyydessä on lapsiperheille suunnattu tapahtuma, jossa pääsee leikkimielisesti kokeilemaan yleisurheilulajeja.

Tapahtumatorilla on monia Ruotsi-ottelun kumppaneita jakamassa kannustustavaraa sekä järjestämässä oheisohjelmaa. Suosittelemme vierailemaan tapahtumatorilla ennen Stadionille menoa.

Tapahtumatorilta on sisäänkäynti Stadionille eteläporteista.

Saapuminen Stadionille ja pysäköinti

Stadion sijaitsee Töölössä, hyvien kuljetusyhteyksien päässä, osoitteessa Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki. Suosittelemme saapumaan Olympiastadionille julkisilla kulkuneuvoilla, sillä parkkitila on hyvin rajallista Olympiastadionin läheisyydessä. Henkilöautolla saapuvien tulee parkkeerata auto Helsingin kaupungin tienvarsipaikoille tai parkkihalleihin.

Julkiset kulkuyhteydet pääsee katsomaan hsl.fi sivuilta täällä tai hsl mobiilisovelluksesta.

Nordenskiöldinkadun pysäköintialue ja Mäntymäen kenttä on varattu linja-autojen pysäköinnille. Linja-auton pysäköintilupa on tilattava etukäteen (luvat tulevat myyntiin kesällä 2024). Pysäköintilupa tulee olla kiinnitettynä linja-auton etulasiin parkkiin saapuessa.

Lippujen nouto

Mikäli sinulla on ennakkoon tilatut noudettavat katsomoliput (ei koske VIP-lippuja), voit noutaa lippusi tapahtumatorilta lippujen noutopisteeltä.

VIP

VIP-liput ja passit noudetaan Stadionilta VIP vastaanottopisteeltä. Vastaanottopiste sijaitsee jokaisen VIP-tilan sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä.

VIP Bistro sisäänkäynti tapahtuu Stadionin vierailijakeskuksen ovista tornin juurelta ja VIP Sisärata sisäänkäynti vierailijakeskukselta n.50-100m päästä oikealta löytyvistä ovista.

Tapahtuma-alue ja kulku Stadionilla

Stadionilla on kolme sisäänkäyntiä, pohjois-, itä- ja eteläpuolella. Voit saapua Stadionille mistä tahansa portista. Suosittelemme että G – ja F- katsomossa istuvat saapuvat pohjoisportista (Pohjoisen Stadionintien päädystä), E- ja D-katsomossa istuvat itäportista (uimastadionin puolelta Hammarskjödlintieltä) tai eteläportista ja B-, C- sekä A-katsomossa istuvat eteläportista (Olympiastadionin aukiolta Mäntymäentien puolelta).

Huomioittehan, että lipulla pääsee kulkemaan portista sisälle vain kerran.

Aluekartta

 

Turvallisuus

Stadionin sisääntuloporteilla tehdään turvatarkastuksia, joten varaudu laukkutarkastuksiin ennen alueelle saapumistasi.

Tuothan mukanasi enintään yhden selässä kannettavan repun tai tätä pienemmän laukun. Suurempia kasseja ym. ei saa viedä katsomoon.

Voit tuoda Stadionille mukanasi tyhjän juomapullon (huom. ei lasinen). Pohjoisella Stadionintorilla on vesipiste.

Stadionille ei voi ottaa mukaan:

 • Lasipulloja, purkkeja, tölkkejä
 • Sateenvarjoja (ota mukaasi sadetakki)
 • Selfiekeppejä
 • Retkituoleja
 • Juomia
 • Elintarvikkeita
 • Lemmikkejä
 • Minkäänlaisia aseita, räjähteitä, ilotulitteita, laserpointereita, spraymaaleja jne. tai muita asioita, joilla voi vahingoittaa omaa tai muiden turvallisuutta.
 • Huomiovärisiä eli oransseja tai keltaisia järjestyksenvalvojan liiviä muistuttavia vaatteita tai asusteita
 • Dronelennokkeja
 • Omia radiopuhelimia
 • Polkupyöriä, skeittilautoja, potkulautoja, sähköpotkulautoja tai sähkömopoja

Stadionilla ei ole tavaransäilytystä.

Tapahtumassa ei ole ikärajaa.

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden poistaa alueelta henkilö, joka toimillaan vaarantaa muun yleisön turvallisuutta tai konserttijärjestäjän omaisuutta.

Palvelut stadionilla

Myyntipisteet

Stadionilla ruokamyynnistä ja anniskelusta vastaa Compass Group. Myyntipisteitä on avoinna tapahtuman aikana ympäri Stadionia. Myyntipisteiden tarjonta pisteiden välillä voi vaihdella.

Stadionilla myydään Street Food with Nordic Flavors – herkullista katuruokaa pohjoismaisella vivahteella. Myynnissä on myös virvoitusjuomia, kahvia / teetä ja makeisia.

Alkoholijuomien vieminen katsomoon ei ole sallittua.

Stadionilla voi maksaa yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla sekä käteisellä.

WC-tilat

Stadionilla on WC-tiloja ympäri katsomoalueita ja niihin löytyy opastekyltit.

Ensiapu

Tapahtuman ensiavusta vastaa Suomen Punainen Risti. Ensiapupisteet sijaitsevat F-katsomon länsipäädyssä huoneessa numero 2 ja E-katsomon eteläpäädyssä huoneessa numero 4. (EA-pisteet merkattu kartalle, vihreä laatikko, jossa valkoinen risti)

Löytötavarat

Tapahtuman aikana löytötavarat viedään tapahtumatorin infopisteelle ja tapahtuman jälkeen kaikki yli 20 € arvoiset löytötavarat viedään Helsingin löytötavarakeskukseen.

Terveysturvallisuus

Noudatamme tapahtumassamme alueellisia terveysturvallisuus ohjeistuksia. Tällä hetkellä Uudenmaan alueella ei ole voimassa rajoituksia, jotka vaikuttaisivat tapahtuman järjestämiseen tai aiheuttaisivat erityisjärjestelyitä.

Palvelut Helsingissä

Ravintolat – Syötävä Helsinki

Helsingin ravintolatarjonta kukoistaa! Helsingin kiinnostavimmat ravintolat ja kahvilat löytyvät kätevästi Helsinki for Food Lovers -ravintolaoppaasta: täällä.

Majoitus

Varaa majoitus Helsingin lukuisten Scandic -hotellien joukosta täällä.