Vapaaehtoiset

Ruotsi-ottelun organisaatio hakee yhteensä noin sataa vapaaehtoista toimimaan erilaisissa tehtävissä maaottelun aikana sekä muutama päivä sitä ennen ja sen jälkeen. 2024 Ruotsi-ottelu järjestetään Helsingin Olympiastadionilla 30.-31.8.

Alta löydät tehtäväalueiden kuvaukset sekä mitä tehtäviä kukin alue pitää sisällään.

Kaikki vapaaehtoiset saavat vaatepaketin, lämpimän ruoan (kun työpäivä on yli 6 tuntia), välipalat sekä todistuksen osallistumisesta 2024 Ruotsi-ottelun järjestelyihin.

Tule mukaan rakentamaan unohtumaton yleisurheilukauden huipennus Olympiastadionille!

Haku on nyt päättynyt. Kiitämme kaikkia vapaaehtoistehtäviin hakeneita! Olemme yhteydessä kaikkiin hakemuksen lähettäneisiin kesäkuun aikana.

 

Tehtävät

Kuljetus

Työpäivät: torstai 29.8. – sunnuntai 1.9.

Kuljettajien tehtävänä on kuljettaa pääsääntöisesti urheilijoita ja/tai joukkueen muita henkilöitä lentokentältä hotellille ja hotellilta lentokentälle. Joukkueet matkustavat pääosin ryhmässä ja valtaosa kuljetuksista hoidetaan bussikyydityksillä mutta poikkeustapauksissa kuljetuksia järjestetään myös yksittäisille henkilöille/pienille ryhmille.
Tehtävä edellyttää hyvää paikallistuntemusta ja ajokorttia.

Rakentaminen

Työpäivät: keskiviikko 28.8. – sunnuntai 1.9.

Stadionin teknisen toteutuksen tai rakentamisesta vastaavat vapaaehtoiset rakentavat tapahtuma-alueen ja varmistavat, että tapahtuma-aikana alueen tekninen toteutus toimii. Rakentaminen alkaa jo tapahtumaviikon keskiviikkona ja purku jatkuu tapahtuman päättymisen jälkeen lauantaina ja sunnuntaina.
Tehtävä edellyttää reipasta asennetta, kädentaitoja sekä hyvää fyysistä kuntoa.

Akkreditointi ja vapaaehtoiskeskus

Työpäivät: torstai 29.8. – lauantai 31.8.

Akkreditoinnissa työskentelevät vapaaehtoiset ottavat vastaan tapahtumaan tulevat vapaaehtoiset, kutsuvieraat, VIP-vieraat sekä kunniavieraat ja ohjeistavat heidät akkreditoinnista eteenpäin oikeaan paikkaan.
Vapaaehtoiskeskuksen vapaaehtoiset jakavat vapaaehtoisille heille kuuluvat vaatepaketit, ruokalipukkeet ym. ja avustavat vapaaehtoisia heitä askarruttavissa asioissa.
Tehtävä edellyttää asiakaspalveluasennetta, oma-aloitteisuutta ja aurinkoista ilmettä.

VIP-, hospitality-, kutsuvieraspalvelut

Työpäivät: perjantai 30.8. – lauantai 31.8.

VIP-, hospitality- ja kutsuvieraspalveluissa työskentelevät vapaaehtoiset ottavat vastaan vieraat heidän tullessa VIP-tiloihin sekä ovat heidän apunaan VIP-alueella, kunniavieraskatsomossa sekä kutsuvierastilaisuuksissa.
Tehtävä edellyttää oma-aloitteisuutta, hyvää tilannetajua sekä reipasta, aurinkoista asiakaspalveluasennetta.

Seremoniat, kukitus

Työpäivät: perjantai 30.8. – lauantai 31.8.

Tässä tehtävässä pääset kukittamaan lajien voittajat. Lisäksi tiimin vapaaehtoiset osallistuvat mahdollisten muiden seremonioiden järjestelyihin.
Tehtävä edellyttää hyvää tilannetajua ja reipasta asennetta.

Kisainfo

Työpäivät: perjantai 30.8. – lauantai 31.8.

Kisatorin kisainfon tiimi auttaa yleisöä heitä askarruttavissa ongelmissa sekä tapahtumaan, tapahtuma-alueeseen ja alueen palveluihin liittyvissä kysymyksissä.
Tehtävä edellyttää kykyä sisäistää paljon informaatiota, kielitaitoa (suomi, ruotsi ja englanti) ja reipasta asiakaspalveluasennetta.

Turvallisuus; kulunvalvonta, liikenteenohjaus, lippujentarkastus

Työpäivät: perjantai 30.8. – lauantai 31.8.

Kulunvalvonnan järjestyksenvalvojat vastaavat merkittyjen alueiden sisääntuloväylistä sekä ohjaavat tarvittaessa asiakkaita oikealle alueelle.
Tehtävä vaatii tilannetajua, kielitaitoa (suomi ja ruotsi) sekä annettujen ohjeiden noudattamista.
Liikenteenohjauksen vapaaehtoiset
ohjaavat liikennettä ja valvovat alueelle saapuvien kulkuneuvojen kulkulupia.
Tehtävä edellyttää reipasta otetta ja hyvää tilanteen hallintaa sekä täysi-ikäisyyttä.
Lipuntarkastajat työskentelevät stadionin sisääntuloporteilla tarkastaen sisään tulevan yleisön pääsyliput.
Tehtävä edellyttää tarkkuutta ja hyvää asiakaspalveluasennetta. Järjestyksenvalvojakortti on eduksi.

Yleisöpalvelut; katsomo-oppaat, kierrätystiimi

Työpäivät: perjantai 30.8. – lauantai 31.8.

Katsomo-oppaat auttavat yleisöä heitä askarruttavissa ongelmissa sekä tapahtumaan, tapahtuma-alueeseen ja alueen palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Katsomo-oppaat ohjaavat yleisöä oikeaan katsomoon ja auttavat esteettömään katsomoon löytämisessä.
Ympäristötiimin
vapaaehtoiset toimivat alueen kierrätyksen ohjaajina. Tiimiläiset auttavat yleisöä kierrättämään, lajittelemaan alueella syntyvän jätteen oikein ja pitävät tapahtuma-alueen siistinä.
Tehtävät edellyttävät kielitaitoa (suomi, ruotsi ja englanti) ja reipasta asiakaspalveluasennetta.

Lääkintä ja anti-doping

Työpäivät: perjantai 30.8. – lauantai 31.8.

Haemme vapaaehtoisia ensiavun ja lääkinnän avustaviin tehtäviin sekä dopingsaattajiksi. Dopingsaattajat toimivat urheilijoiden saattajina doping-testauksessa.
Tehtävä edellyttää hienotunteisuutta, hyvää tilannetajua, kielitaitoa (suomi ja ruotsi) sekä täysi-ikäisyyttä. Arvostamme erityisesti alan koulutusta.

Urheilijapalvelut; hotelli, urheilijoiden ohjaus

Työpäivät: torstai 29.8. – lauantai 31.8.

Joukkuehotellilla vapaaehtoiset työskentelevät auttaen urheilijoita ja joukkueiden muita jäseniä heidän tarpeidensa mukaisissa tehtävissä. Joukkueenjäsenten avustavia tehtäviä sekä ohjausta on myös stadionilla kisapäivinä.
Tehtävät edellyttävät hyvää kielitaitoa (suomi ja ruotsi), ongelmanratkaisukykyä sekä erinomaista asiakaspalveluasennetta.

Media; sometiimi

Työpäivät: torstai 29.8. – lauantai 31.8.

Sometiimin vapaaehtoiset osallistuvat tapahtuman somesisällön suunnitteluun ja tuotantoon. Tiimi tuottaa sisältöä tapahtuman somekanaviin paitsi tapahtumassa myös ennakkoon torstaina.
Tehtävä edellyttää hyvää visuaalista silmää, paineensietokykyä, osaamista sosiaalisen median kanavien käytöstä sekä mielellään kokemusta sosiaalisen median sisällöntuotannon tehtävistä.

Kumppanit ja kisatori

Työpäivät: perjantai 30.8. – lauantai 31.8.

Kisatorin tehtävissä vapaaehtoiset toimivat torin pisteiden promoottoreina ja avustajina. Tehtävät voivat sisältää esimerkiksi esitteiden tai näytteiden jakoa, tuotteiden esittelyä tai toimintapisteen pyörittämistä.
Tehtävä edellyttää hyvää kielitaitoa (suomi, ruotsi ja englanti), aurinkoista asiakaspalveluilmettä ja rohkeutta ottaa kontaktia ventovieraisiin.

 

 

Kysymyksiä? Vapaaehtoisten rekrytoinnista vastaa:
Tanja Taipale
ruotsiottelu@sul.fi
044 202 1887