Välkommen till landskampsstämningen: #ratinatäyteen

Finnkampen i friidrott avgörs i Tammerfors lördagen och söndagen den 5–6 september 2020. Tävlingsarena är för tredje gången Ratina-stadion.

Friidrottslandskamperna mellan Finland och Sverige började med en landskamp för herrar i Helsingfors 1925. Numera innehåller Finnkampsveckoslutet landskampen för herrar och damer, ungdomslandskampen för 17-åringar och en separat gånglandskamp.

I Tammerfors kommer herrarna att försvara sin seger från 2018, som avgjordes genom Topi Raitanens fantastiska spurtseger i det avslutande 1 500-metersloppet. I statistiken över landskampssegrar genom tiderna leder Finland över Sverige med 46–33. I damkampen leder Sverige med 44–25.

Landskampen på Ratina i september bjuder på spännande fighter, glad stämning och en utmärkt avslutning på OS- och EM-sommaren. Biljetterna finns nu till försäljning och de bästa platserna går åt snabbt, så det lönar sig att boka biljetter i god tid.

Lördagen den 5 september avgörs tävlingen på kvällen. Söndagens tävling avgörs på eftermiddagen. Dagsprogrammet för landskampen publiceras i början av våren 2020.