Tidpunkt

Fredagen 30.8 börjar tävlingen kl. 18.30 och slutar ca. kl. 21.45.
Lördagen 31.8 börjar de vuxnas tävling kl. 18 och slutar ca. kl. 21.45.

Portarna till stadion öppnar 1,5 timme före tävlingen kör igång. För att undvika köer och rusning rekommenderar vi att du anländer till stadion i god tid, ca. 1,5-1 h före tävlingsstart.

Ungdomslandskampen avgörs på Olympiastadion på lördag före vuxnas kamp. Till ungdomskampen är det fritt inträde till A-läktaren.

Biljetter

Biljetterna till Finnkampen säljs på lippu.fi före och under hela evenemanget.
Biljetter finns till salu även vid Evenemangstorget intill stadion 30-31.8, pris +5-10 € / biljett jämfört med förköpspriserna.

Alla som kommer till evenemanget bör ha biljett.

Följeslagare och tillgänglighet 

Biljetter till rullstolsplatser säljs på lippu.fi. Biljetten berättigar förutom till en rullstolsplats även till en följeslagare. Observera att följeslagaren inte får en egen biljett utan hen bör komma till evenemanget och röra sig på stadion med personen hen assisterar. Välj biljettypen ”Rullstol + följeslagare” (“Pyörätuoli + saattaja”). 

De tillgängliga platserna finns Esteettömät paikat sijaitsevat takasuoralla D-katsomossa.

Den kortaste vägen till D-läktaren är via Östra entrén. I närheten av Östra entrén på Hammarskjöldsvägen, finns en avlämningsplats där personer med funktionsnedsättningar kan hämtas och plockas upp nära stadion. (se Områdeskartan)

Barnvagnar

Det är tillåtet att komma med barnvagnar till stadion men du tar väl i beaktande att det inte finns någon separat plats reserverad för deras förvaring. Vagnarna bör (på egen risk) lämnas på ett ställe där de inte blockerar passager. Barnvagnar kan ej tas med till läktaren.

Vid stadions tillgängliga toaletter finns skötbord.

Evenemangstorget

Framför Olympiastadion (mellan stadion och Operan/Tölöviken) befinner sig Finnkampens evenemangstorg. Torget är öppet både fredag och lördag.
Fredag 30.8 kl. 15-19
Lördag 31.8 kl. 12-19

På evenemangstorget kan du njuta av landskampsstämningen, förfriska dig med mat och dryck, lyssna på idrottarintervjuer och besöka våra samarbetspartners tält med roliga programpunkter och tävlingar. Vi rekommenderar att du besöker evenemangstorget innan du förflyttar dig till läktaren för att kolla på tävlingarna!

Från evenemangstorget kommer man in direkt till stadion via Södra entrén.

Barnens friidrottsland

På Tölö bollplan precis intill stadion och evenemangstorget kan de yngsta i familjen prova på olika friidrottsgrenar. På området ordnas såväl Finlands största Metsä Group -klubbtävlingar som också Nestlés friidrottsskola. Även Finnkampens maskotar Leevi Lejon och lodjuret Kalo kommer att testa de olika grenarna i friidrottslandet.

Fredag 30.8 kl. 15-18
Lördag 31.8 kl. 14-17.30

Ankomst till stadion och parkering

Olympiastadion ligger i Tölö och är lätt att nå med kolletivtrafik. Adressen till stadion är Paavo Nurmis väg 1, 00250 Helsingfors.

Vi rekommenderar starkt att du använder kollektivtrafik för att ta dig till Olympiastadion. Parkeringsutrymmen i närheten av stadion är väldigt begränsade. Åskådare som anländer med personbil bör parkera bilarna vid parkeringshusen i Helsingfors eller använda Helsingfors stads gatuparkering.

Kollektivtrafikens tidtabeller kollar du lätt på hsl.fi eller i HSL:s mobilapplikation. I applikationen köper du också lätt både enkel- som dagsbiljetter.

Parkeringsplatserna vid Nordeskiöldsgatan, Norra stadionvägen och Tallbackafältet är reserverade för bussar. Parkeringstillstånd (10 euro/dag) för bussar bör beställas på förhand och parkeringstillståndet skall fästas på insidan av vindrutan vid ankomst till parkeringen.
Beställ parkeringstillstånd för fredagen 30.8 här (på finska)
Beställ parkeringstillstånd för lördagen 31.8 här (på finska)

Förhandsbeställda biljetter

Förhandsbeställda biljetter kan upphämtas vid biljetthämtningsstället på evenemangstorget.

VIP

Alla VIP-biljetter upphämtas vid biljetthämtningsstället på evenemangstorget. OBS! Hämta din biljett innan du går till själva VIP-området.

Ingången till de olika VIP-områden är:
VIP Bistro – via Stadions besökarcenter, vid stadiontornet
VIP Podium – via Stadions besökarcenter, vid stadiontornet
VIP Aitiot – via Stadions besökarcenter, vid stadiontornet
VIP Maalisuora – 100 m framåt från stadiontornet mot norr, ingång nere, i högra hörnet
VIP Kisahuuma – 100 m framåt från stadiontornet mot norr, ingång nere, i högra hörnet
VIP Tahto – 100 m framåt från stadiontornet mot norr, trapporna upp till Idrotts- och kulturcentret Tahto

Evenemangsområdet och entréerna till stadion

Stadion har tre entréer: en i norr, en i öster och en på södra sidan av stadion. Du kan använda vilken entré du önskar oberoende var din sittplats befinner sig. Vi rekommenderar att de åskådare som har biljetter till läktare G och F använder stadions norra entré (Norra stadionvägen). E- och D-läktarna nås lättast via östra entrén (simstadion, Hammarskjöldsvägen) och de med biljetter till läktare A, B och C rekommenderar vi att använder södra entrén (Olympiastadionsplatsen, Måntymäkivägen).

Observera att du endast kan passera stadions portar en gång med din biljett.

Områdeskarta

 

Säkerhet

Säkerhetskontroller utförs stickprovsmässigt vid ingångsportarna till stadion. Förbered dig på väskkontroll vid inträde.

Ta med dig högst en ryggsäck eller mindre väska. Större väskor än ryggsäckar är inte tillåtna på läktaren.

Du kan ta med dig en tom drickflaska (inte glas) till stadion. På norra stadiontorget finns en vattenpunkt där du kan fylla din flaska. Även kranvattnet på toaletterna är drickbart.

Ta inte med dig dessa till stadion:

  • Glasflaskor, burkar, tölkar
  • Paraplyn (vi rekommenderar regnjacka)
  • Selfiestickor
  • Retkituoleja
  • Drickor
  • Livsmedel
  • Djur
  • Obejkt som t.ex. vapen, sprängämnen, fyrverkerier, laserpekare, sprayförger eller liknande som kan användas för att skada eller äventyra egen eller andras säkerhet.
  • Kläder eller accessoarer i uppmärksamehetsfärger (dvs. orange eller gul) som likar en ordningsvakts väst
  • Drönare
  • Egna radiontelefoner
  • Cyklar, skateboards, scooters, elscooters eller elmopeder

Det finns ingen bagageförvaring vid stadion.

Evenemanget har ingen åldersgräns.

Arrangören förbehåller sig rätten att avlägsna en person vars handlingar äventyrar säkerheten för andra åskådare eller arrangörens egendom från området.

Service vid stadion

Försäljningsställen

För mat- och dryckesförsäljningen på stadion ansvarar Compass Group. Försäljningsställen finns runt hela stadion under evenemanget. Sortimentet vid de olika försäljningsställen kan variera.

Till salu finns Street Food with Nordic Flavors – läcker gatumat med en nordisk nyans. Till salu finns även läskedrycker, kaffe / te och godis.

Alkoholdrycker är inte tillåtna på läktarna.

Som betalmedel går de vanligaste bank- och kreditkorten samt kontanter (euro).

Toaletter

Det finns gott om toaletter runt omkring hela stadion och de är märkta med skyltar. Under södra och norra läktarna finns stora toautrymmen.

Första hjälp

Racing Rescue Finland ansvarar för första hjälpen vid Finnkampen. Första hjälp -utrymmen finns i nordvästra (västra ändan av F-läktaren, rum nummer 2) och sydöstra kurvan (södra ändan av E-läktaren, rum nummer 4).

Hittegods

Hittegods som upphittats under evenemanget Tapahtuman aikana löytötavarat viedään tapahtumatorin infopisteelle ja tapahtuman jälkeen kaikki yli 20 € arvoiset löytötavarat viedään Helsingin löytötavarakeskukseen.

Service i Helsingfors

Restaurangutbud i Helsingfors

Helsingfors restaurangutbud blomstrar! De mest lockande restaurangerna och caférna i Helsingfors hittar du i Helsinki for Food Lovers -guiden här.

Inkvartering

Boka nu ditt boende bland de många Scandic-hotellen i Helsingfors och resten av huvudstadsregionen här.