Tapahtuma-aika

Lauantaina 3.9. aikuisten kilpailut alkavat klo 18 ja päättyvät n. klo 22.

Sunnuntaina 4.9. aikuisten kilpailut alkavat klo 13 ja päättyvät n. klo 16:45.

Portit aukeavat la klo 16:30 ja su klo 11:30. Suosittelemme saapumaan paikalle hyvissä ajoin n. 1,5-1 h ennen kilpailuiden alkua ruuhkien välttämiseksi.

Ruotsi-ottelu 10km katujuoksu aloittaa maaotteluviikonlopun lauantaina 3.9. klo 10. Juoksua voi seurata reitin varrella sekä maaliintuloa Olympiastadionilla

A-katsomossa ilman lippua.

Nuorten maaottelut kilpaillaan Olympiastadionilla lauantaina klo 13:50 alkaen ja sunnuntaina klo 9:50 alkaen. Nuorten maaotteluun on vapaa pääsy ja kilpailuja voi seurata Olympiastadionin A-katsomossa.

Liput

Liput tapahtumaan myy lippu.fi. https://www.lippu.fi/artist/ruotsi-ottelu/. Liput ovat myynnissä verkkokaupassa koko tapahtuman ajan.

Lippuja myydään lisäksi kisa-torilla la klo 13-21:30 ja su klo 9-15.

Liput portilta +5 €/ päivä.

Kaikilla tapahtumaan saapuvilla tulee olla lippu. Peruslippujen lisäksi myynnissä on lippuja alennusryhmille opiskelijat/eläkeläiset/varusmiehet/työttömät ja lapset 7-16 v. Alle 7-vuotaiden lasten liput maksavat 2,5€/päivä.

Avustajat ja esteetön pääsy

Liput pyörätuolipaikoille myydään osoitteessa https://www.lippu.fi/artist/ruotsi-ottelu/. Ne oikeuttavat pyörätuolipaikan lisäksi myös avustajan sisäänpääsyn. Lippuun ei sisälly avustajalle erillistä istumapaikkaa katsomossa. Avustaja ei saa omaa lippua, vaan sisäänpääsy ja kulku tapahtumassa tapahtuvat yhdessä avustettavan kanssa. Valitse lipputyypiksi “Pyörätuoli + saattaja”. Huomioithan, että pyörätuolilippuja on myynnissä rajoitettu määrä.

Esteettömät paikat sijaitsevat takasuoralla D-katsomossa.

Lyhin reitti esteettömään D-katsomoon on itäportilta. Itäportin läheisyydessä on inva saattopaikka Hammarskjöldinkadulla. (kts. Aluekartta)

Lastenrattaat

Stadionille voi tulla lastenrattailla, mutta niiden säilytykselle ei ole varattuna erillistä paikkaa. Rattaat tulee jättää omalla vastuulla sellaiseen paikkaan, jossa ne eivät ole kulkuväylällä. Rattaita ei voi viedä katsomoon.

Jokaisessa Olympiastadionin ulkona sijaitsevissa yleisessä esteettömässä vessassa sijaitsee lastenhoitopiste.

Tapahtumatori

Olympiastadionin edustalla (Oopperan / Töölönlahden puolella) on tapahtumatori, jossa on ohjelmaa lauantaina klo 13-19 ja sunnuntaina klo 9-15.

Tapahtumatorilla on lapsiperheille suunnattu tapahtuma Suomen suurimmat seurakisat, jossa pääsee leikkimielisesti kokeilemaan yleisurheilulajeja. Mukana on myös monia Ruotsi-ottelun kumppaneita jakamassa kannustustavaraa sekä järjestämässä oheisohjelmaa. Suosittelemme vierailemaan tapahtumatorilla ennen Stadionille menoa.

Tapahtumatorilta on sisäänkäynti Stadionille eteläporteista.

Saapuminen Stadionille ja pysäköinti

Stadion sijaitsee Töölössä, hyvien kuljetusyhteyksien päässä, osoitteessa Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki. Suosittelemme saapumaan Olympiastadionille julkisilla kulkuneuvoilla, sillä parkkitila on hyvin rajallista Olympiastadionin läheisyydessä. Henkilöautolla saapuvien tulee parkkeerata auto Helsingin kaupungin tienvarsipaikoille tai parkkihalleihin.

Pasilan rautatieasemalta pääsee stadionille raitiovaunulla numero 2 ja Helsingin päärautatieasemalta raitiovaunuilla numerot 1, 2, 4, 4s ja 10.

Kävellen Pasilan asemalta Olympiastadionille on n. 2km ja Helsingin päärautatieasemalta n. 2,5km.

Olympiastadionin lähimmät raitiovaunupysäkit ovat:

 • Ooppera n. 600m (linjat 1, 2, 4, 4s, 8 ja 10)
 • Kaupungin puutarha n. 600m (linjat 1 ja 8)
 • Töölön halli n. 600m (linjat 2, 4, 4s ja 10)
 • Auroran sairaala n. 750m (linjat 2 ja 3)

Olympiastadionin lähimmät bussipysäkit (hsl paikallisliikenne) ovat:

 • Töölön kisahalli n. 450m (linjat 40, 63, 200, 213, 322, 345, 411, 436, 455, 502 ja 848)
 • Ooppera n. 600m (linjat 8X ja 70)
 • Auroran sairaala n. 750m (linjat 69, 506, 510 ja 848)

Huom. reittien ja linjojen muutokset ovat mahdollisia, joten tarkistathan ajantasaisen reitin hsl.fi sivuilta täällä tai hsl mobiilisovelluksesta.

Nordenskiöldinkadun pysäköintialue (la) ja Mäntymäen kenttä (su) on varattu linja-autojen pysäköinnille hintaan 10€ päivä. Linja-auton pysäköintilupa on tilattava etukäteen alla olevan linkin kautta ja pysäköintilupa tulee olla kiinnitettynä linja-auton etulasiin parkkiin saapuessa.

Tilaa linja-auton pysäköintilupa lauantaille 3.9. täällä.

Tilaa linja-auton pysäköintilupa sunnuntaille 4.9. täällä.

Lippujen nouto

Mikäli sinulla on ennakkoon tilatut noudettavat katsomoliput (ei koske VIP-lippuja), voit noutaa lippusi tapahtumatorilta lippujen noutopisteeltä la klo 13-21 ja su klo 9-15.

VIP

VIP-liput ja passit noudetaan Stadionilta VIP vastaanottopisteeltä. Vastaanottopiste sijaitsee jokaisen VIP-tilan sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä.

VIP Bistro sisäänkäynti tapahtuu Stadionin vierailijakeskuksen ovista tornin juurelta ja VIP Sisärata sisäänkäynti vierailijakeskukselta n.50-100m päästä oikealta löytyvistä ovista.

Lauantaina VIP on avoinna klo 16-22 ja sunnuntaina klo 11:30-17.

Tapahtuma-alue ja kulku Stadionilla

Stadionilla on kolme sisäänkäyntiä, pohjois-, itä- ja eteläpuolella. Voit saapua Stadionille mistä tahansa portista. Suosittelemme että G – ja F- katsomossa istuvat saapuvat pohjoisportista (Pohjoisen Stadionintien päädystä), E- ja D-katsomossa istuvat itäportista (uimastadionin puolelta Hammarskjödlintieltä) tai eteläportista ja B-, C- sekä A-katsomossa istuvat eteläportista (Olympiastadionin aukiolta Mäntymäentien puolelta).

Huomioittehan, että lipulla pääsee kulkemaan portista sisälle vain kerran.

Aluekartta

Turvallisuus

Stadionin sisääntuloporteilla tehdään turvatarkastuksia, joten varaudu laukkutarkastuksiin ennen alueelle saapumistasi.

Tuothan mukanasi enintään yhden selässä kannettavan repun tai tätä pienemmän laukun. Suurempia kasseja ym. ei saa viedä katsomoon.

Voit tuoda Stadionille mukanasi tyhjän juomapullon (huom. ei lasinen). Pohjoisella Stadionintorilla on vesipiste.

Stadionille ei voi ottaa mukaan:

 • Lasipulloja, purkkeja, tölkkejä
 • Sateenvarjoja (ota mukaasi sadetakki)
 • Selfiekeppejä
 • Retkituoleja
 • Juomia
 • Elintarvikkeita
 • Lemmikkejä
 • Minkäänlaisia aseita, räjähteitä, ilotulitteita, laserpointereita, spraymaaleja jne. tai muita asioita, joilla voi vahingoittaa omaa tai muiden turvallisuutta.
 • Huomiovärisiä eli oransseja tai keltaisia järjestyksenvalvojan liiviä muistuttavia vaatteita tai asusteita
 • Dronelennokkeja
 • Omia radiopuhelimia
 • Polkupyöriä, skeittilautoja, potkulautoja, sähköpotkulautoja tai sähkömopoja

Stadionilla ei ole tavaransäilytystä.

Tapahtumassa ei ole ikärajaa.

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden poistaa alueelta henkilö, joka toimillaan vaarantaa muun yleisön turvallisuutta tai konserttijärjestäjän omaisuutta.

Palvelut stadionilla

Myyntipisteet

Stadionilla ruokamyynnistä ja anniskelusta vastaa Compass Group. Myyntipisteitä on avoinna tapahtuman aikana ympäri Stadionia. Myyntipisteiden tarjonta pisteiden välillä voi vaihdella.

Stadionilla myydään Street Food with Nordic Flavors – herkullista katuruokaa pohjoismaisella vivahteella. Myynnissä on myös virvoitusjuomia, kahvia / teetä ja makeisia.

Alkoholijuomien vieminen katsomoon ei ole sallittua.

Stadionilla voi maksaa yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla sekä käteisellä.

WC-tilat

Stadionilla on WC-tiloja ympäri katsomoalueita ja niihin löytyy opastekyltit.

Ensiapu

Ensiavusta tapahtumassa vastaa Suomen Punainen Risti. Ensiapupisteet sijaitsevat F-katsomon länsipäädyssä huoneessa numero 2 ja E-katsomon eteläpäädyssä huoneessa numero 4. (EA-pisteet merkattu kartalle)

Löytötavarat

Tapahtuman aikana löytötavarat viedään tapahtumatorin infopisteelle ja tapahtuman jälkeen kaikki yli 20 € arvoiset löytötavarat viedään Helsingin löytötavarakeskukseen.

Terveysturvallisuus

Noudatamme tapahtumassamme alueellisia terveysturvallisuus ohjeistuksia. Tällä hetkellä Uudenmaan alueella ei ole voimassa rajoituksia, jotka vaikuttaisivat tapahtuman järjestämiseen tai aiheuttaisivat erityisjärjestelyitä.