Ohjeita Ruotsi-otteluun tulevalle yleisölle

Sisääntulo ja tarkistus

Sisäänkäynti tapahtuu Laukonsillan tai Ratinan kauppakeskuksen puolessa päädyssä olevan aukion kautta, sekä Ratinan kauppakeskuksen ja Tampereen valtatien puoleisesta päädystä. Vähäisten paikoitustilojen vuoksi, yleisöä kehoitetaan saapumaan paikalle kävellen tai joukkoliikennettä hyödyntäen. Stadion aukeaa yleisölle lauantaina kello 16.00 ja sunnuntaina kello 11.30.

Tapahtumaan ei ole ikärajaa. Alle 6-vuotiaat lapset pääsevät maksutta sylipaikalle aikuisten maaotteluun. Pääsylipun maksaneen pyörätuoliasiakkaan saattaja pääsee samalla lipulla sisään. Näitä poikkeuksia lukuun ottamatta jokainen alueelle tulija tarvitsee oman pääsylipun. Mikäli henkilö poistuu alueelta kesken tapahtuman, hänen tulee luetuttaa lippunsa uudestaan ennen poistumista sekä takaisin sisään tullessa.

Sisääntuloporteilla yleisölle suoritetaan turvatarkastus kohdennetusti. Tarkistuksen yhteydessä henkilöiltä tarkastetaan laukut, reput ja vaatetus. Tarkastuksessa pyritään varmistamaan, ettei henkilö tuo stadionille poistettavia tuotteita tai vaaraa aiheuttavia välineitä.

Mitä saat tuoda ja mitä et

Alueelle saa tuoda:

 • alkoholittomia, avaamattomia enintään puolen (1/2) litran muovipulloja tai pahviastioita
 • kameroita
 • kuulosuojaimia

Alueelle ei saa tuoda:

 • mitään nestettä sisältäviä lasipulloja eikä tölkkejä
 • omia alkoholituotteita
 • huumaavia tuotteita
 • ampuma- ja teräaseita
 • räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja tai lasereita
 • paksuja ketjuja tai muita lyömäaseita
 • polkupyöriä
 • eläimiä
 • sateenvarjoja ja retkituoleja
 • selfie-keppejä

Sateenvarjoja ja selfie-keppejä ei poisteta henkilöltä, mutta niiden käyttö kielletään ja sitä valvotaan järjestyksenvalvojien toimesta

Tapahtuma-alueella liikkuminen

Tapahtumaan on myyty kahta eri lipputyyppiä. Katettuun pääkatsomoon (A-katsomo) on myyty numeroituja paikkoja, huomioiden viranomaisten turvavälisuositukset. Pääkatsomolipun omaavalla katsojalla on oikeus lipun osoittamaan paikaan lippuun merkattuina päivinä.

Muut katsomo osiot (B-, C- ja D-katsomot) ovat numeroimattomia paikkoja eli katsoja voi vapaasti valita paikkansa lipun osoittamalla katsomoalueella. C-katsomossa on varattu pieni lohko suojaamaan urheilijoiden kulkua kentälle. C-katsomon tausta on kokonaan suljettu, eli kulku tapahtuu katsomoa pitkin.

Stadionilla liikkuminen onnistuu kätevästi katsomorakenteiden takana olevilla kulkuväylillä. Kahviopisteet ja makkaran myyntipisteetsijaitsevat pääkatsomon ja takasuoran avokatsomon takana. Liikkuessa tapahtuma-alueella muistutamme pitämään 1-2 metrin turvavälin muihin katsojiin ja tapahtuman työntekijöihin. Käsidesiä on saatavilla useilla pisteillä, lisäksi katsojille on jaossa kasvomaskeja.

Poikkeusjärjestely

Haluamme varmistaa, että kaikilla tapahtuman osallistujilla on turvallinen olo osallistua tapahtumaan, ja tästä syystä noudatamme tarkasti viranomaisohjeistuksia tapahtumanjärjestelyissä. Tapahtuma-alueella ylläpidetään huolellista hygieniaa ja tapahtuma-alueen yleisökapasiteetti on rajattu merkittävästi normaalia enimmäiskapasiteettiä pienemmäksi, mikä mahdollistaa turvallisen liikkumisen stadionilla sopivilla etäisyyksillä.

Toivomme myös yleisön huomioivan seuraavat asiat stadionilla:  

 • Ethän saavu alueelle, mikäli olet kipeä tai koet minkäänlaisia hengitystieoireita.
 • Stadionille otetaan yleisöä rajattu määrä, huomioithan stadionilla liikkuessasi sopivat etäisyydet muihin ihmisiin
 • Käytä käsidesiä stadionille saapuessa, saniteettitiloissa vierailtuasi ja ennen kuin asioit kioskeilla.
 • Yski aina kertakäyttöiseen nenäliinaa ja tämän puutteessa hihaan, hävitä kertakäyttöinen nenäliina välittömästi käytön jälkeen.
 • Viranomaisohjeistuksen mukaan urheilijat ja yleisö on pidettävä erillään, joten kunnioitathan tätä sääntöä, etkä ota lähikontaktia urheilijaan.