Valmennusjohtaja: Tukholman tappiot käännettävä voitoiksi

Suomen ja Ruotsin yleisurheilijoiden olympia- ja EM-kesän syksyn huipentaa Ruotsi-ottelu Tampereella  lauantaina ja sunnuntaina 5.-6. syykuuta. Aikuisten maaottelun ohella Ratinan kentällä käydään myös kaksipäiväinen 17-vuotiaiden maaotteluottelu.

– On joitakin asioita, jotka kestävät aikaa. Ruotsi-ottelu on yksi niistä. Kaksi maata ja kolme urheilijaa per laji on mainio konsepti, josta juuri tuo kolmannen urheilijan mukana olo tekee arvaamattoman, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

– Jos maaottelussa olisivat mukana vain maiden parhaat, yllätysten määrä oli pienempi, eikä esimerkiksi kestävyysjuoksuissa nähtäisi joukkuetaktiikoita. Kolmen miehen joukkueet antavat myös väkevämmin kuvaa kummankin lajin maan tasosta.

Kaikkien aikojen maaotteluissa Suomi johtaa miesten taistoissa 46-33. Naisten otteluissa Ruotsi on niskan päällä 44-25. Suomen miesten viimeinen voitto oli toissa vuodelta Tampereelta ja naisilla vuodelta 2015 Tukholman maaottelusta.

– Tappiot Tukholmassa viime kesänä jäivät kaivelemaan. Uskon, että Tampereella taistellaan aidosti voitosta molemmissa maaotteluissa. Varsinkin naisten maajoukkue on kehittynyt viime vuosina kovaa vauhtia, Niemi-Nikkola sanoo.

– Ratinassa on viime vuosina järjestetty kaksi Ruotsi-ottelua sekä 19-vuotiaiden MM-kilpailut. Kaikissa kisoissa tunnelma on saanut kiitosta. Yleisö on ollut hyvin mukana, joten uskon, näin tulee olemaan myös syyskuussa.